مطمئنا اشتباهاتی وجود دارد که خیلی از ما بدون آگاهی مرتکب آن ها می شویم و نهایتا دکوراسیونی غیر اصولی در خانمان ایجاد می کنیم.
اما خوشبختانه راه حل این است که این خطاها را بشناسیم و با روش های درست و اصولی آن ها را بر طرف کنیم.
پس برای این که دچار چنین اشتباهاتی نشوید، در ادامه ۶ روش غلط و نحوه صحیح چیدن مبل در منزل مطرح می کنیم. با ما در وودن مبل همراه باشید.
۱- چیدن مبل ها دور تا دور دیوارها:
در هال و پذیرایی های بزرگ، یکی از چیدمان های رایج و البته اشتباه، قرار دادن مبل ها دور تا دور دیوارها است.
در واقع این تصور نادرست بین خیلی از ما ایرانیها وجود دارد که هیچ مبلی در وسط فضا نباید باشد و همه آن ها را در کنار دیوارها باید بگذاریم.
اما نتیجه این چیدمان خطی چه می شود؟ ابتدا این که محیط نشیمن پراکنده و غیر منسجم جلوه می کند.
نتیجه دوم هم این است که اعضای خانوادهمان و مهمان ها برای یک گفت و گو ساده، مدام باید گردنشان را بچرخانند و برای این که دیگران حرف هایشان را بشنوند، صدایشان را بالا ببرند!
پس برای جلوگیری از این مشکل، در فضاهای بزرگ پیشنهاد می کنم که با ۲ فرش، ۲ فضای جداگانه مشخص کنید و مبل ها را روبروی هم، روی آن ها بچینید.
همچنین بخوانید: چیدن مبلمان
۲- عدم استفاده از نقطه کانونی در چیدن مبلمان خانه:
هر فضای داخلی، باید یک کانون توجه داشته باشد. نقطه ای که چیدمان همه عناصر و اثاثیه به محوریت آن انجام می شود و به محیط نظم می دهد.
توجه داشته باشید که نقطه کانونی می تواند در یک نشیمن صمیمی، تلویزیون یا شومینه و در پذیرایی، تابلو دکوراتیو یا میز کنسول باشد.
بعد از این که نقطه کانونی فضای مد نظرتان را مشخص کردید، پیشنهاد می کنم که بزرگ ترین مبل را روبروی آن قرار دهید و باقی مبل ها را اطراف آن بچینید.
۳- نادیده گرفتن تعادل بصری:
هال و پذیرایی که در چیدمان مبل های آن تعادل بصری را رعایت نشده باشد، جلوه ای نامتعادل و نازیبا دارد.
معمولا این حالت را زمانی می بینیم که تمام مبل ها در یک سمت نقطه کانونی چیده شده اند و طرف مقابل آن ها خالی از هر اثاثیه ای است.
برای حل این مشکل، اولین راه این است که نقطه کانونی را محور تقارن در نظر بگیرید و مبلها را به صورتی بچینید که فضا دارای تقارن کامل شود. در واقع این روش برای محیط های کلاسیک و رسمی بسیار مناسب است.
اما اگر چیدمان آزادانه و غیر رسمی می خواهید، باید وزن بصری را در چیدمان مبل ها رعایت کنید. به این معنی که مثل تصویر زیر، دو مبل تک نفره را در مقابل یک مبل ۳ یا ۲ نفره چیدمان کنید تا تعادل بر قرار شود.
همچنین بخوانید: گلیم در چیدمان منزل
۴- انتخاب فرش با اندازه نامناسب برای چیدن مبل ها:
فرش یکی از عناصری است که در فضا سازی برای دکوراسیون داخلی کاربرد دارد و علاوه بر ایجاد زیبایی بصری می تواند به عنوان مرکزیتی و المان پایه برای چیدمان بقیه موارد استفاده شود. مانند یک زنجیر، تمام مبل های چیده شده روی خود را به هم متصل می کند و به محیط انسجام می دهد.
اما خیلی از خانم ها و آقایان ایرانی، بدون توجه به این موضوع، فرش بسیار کوچکی و یا بسیار بزرگ که تناسبی با اندازه فضا ندارد را برای نشیمن و پذیرایی خانشان خریداری می کنند.
در نتیجه تناسب بین اندازه مبل و همچنین فاصله مبل تا فرش بسیار نا متناسب می شود. یا اینقدر فرش بزرگ است که تمام پایه های بل روی ان قرار می گیرد جلوه فضا را بدشکل و نامنسجم می کند.
پس پیشنهاد می کنم فرش را به اندازه ای بخرید که تمام یا حداقل پایه های جلویی مبل، روی آن قرار بگیرد.
۵- در نظر نگرفتن مسیر حرکتی بین مبل ها:
یادتان باشد که یک طراح و دکوراتور حرفه ای در چیدمان اثاثیه و مبلمان، همیشه جریان و مسیر حرکتی افراد را در نظر می گیرد.
در واقع هیچ مانعی نباید در این مسیر حرکتی مشخص شده، وجود داشته باشد و باید بتوانید به راحتی و بدون دردسر در آن حرکت کنید.
بنابراین مشخص کنید که مسیر حرکتی در نشیمن و پذیراییتان چگونه باید باشد و بر این اساس فاصله مبلها را از هم تعیین کنید.
همچنین پیشنهاد می کنم میز جلو مبلی را به فاصله ۴۵ سانتیمتر از مبل قرار دهید تا هم رفت و آمد بین آن ها آسان باشد و هم دسترسی آسانی به وسایل پذیرایی روی میز داشته باشید.
۶- عدم تناسب اندازه و تعداد مبل ها با اندازه فضای نشیمن و پذیرایی:
تصور کنید، شرایطی پیش آمده است که باید به خانه ای کوچک تر نقل مکان کنید. احتمالا مبلهایی که به راحتی در خانه قبلی چیدمان کرده بودید، در نشیمن و پذیرایی کوچک خانه جدید، جا نمی شوند.
در واقع این مشکل به عدم تناسب اندازه و یا تعداد زیاد مبل ها برمیگردد. با این وجود، خیلی ها اصرار دارند که به صورت فشرده تمام مبلها را در آن فضای کوچک چیدمان کنند.
اما با این کار، فضای رفت و آمد بین مبلها را محدود و دشوار می کنند. محیط نشیمن و پذیرایی را شلوغ و در هم ریخته جلوه می دهند.
در این حالت، راه حل مقرون به صرفه این است که قید چیدن یک یا دو مبل را بزنید. یا به فکر خرید مبلهایی متناسب با فضای جدیدتان باشید.
همچنین بخوانید: تابلوی مناسب برای دکوراسیون خانه
نکته: نقطه مقابل این شرایط هم برای محیط های بزرگ صادق است. در واقع برای چنین محیط هایی، هم اندازه مبل و هم تعداد آن ها باید مناسب باشد تا فضای آن خالی و بدون اثاثیه دیده نشود.
و در آخر…
همان طور که مطالعه کردید، این اشتباهات رایجی که دچار آن ها می شویم، به آسانی قابل پیشگیری هستند. پس از نکاتی که در این مطلب آموزش دادیم، استفاده کنید و چیدن مبلمان در منزلتان را اصولی و زیبا انجام دهید.